spørsmål og svar

Hva er Invisalign-behandling?
Hva er Invisalign-behandling?
Invisalign-behandling er bruk av en serie med gjennomsiktige, avtagbare skinner som gradvis retter tennene dine. Ingen klosser eller strenger, og ingen av begrensningene som kan komme med metallregulering.
Hva er Invisalign-skinnene laget av, og hvordan ser de ut?
Invisalign klare skinner er laget av fleksibel plast – nærmere bestemt et patentert termoplastmateriale kalt SmartTrack som er laget eksklusivt for Invisalign-behandling
Hvordan vil Invisalign-behandlingen rette opp tennene?
Invisalign-tannlegen din vil lage en unik, digital behandlingsplan som kartlegger tennenes nøyaktige bevegelser. Invisalign-skinnene blir deretter laget for å påføre riktig mengde kraft på rett sted til rett tid, basert på behandlingsplanen. Invisalign-tannlegen din vil være med deg på alle trinn av behandlingen for å overvåke og sikre at skinnene har riktig passform.
Hva er de viktigste fordelene med Invisalign-behandling?

Invisalign-skinnene er så og si usynlig – folk legger kanskje ikke engang merke til at du har den på. Du kan ta den ut for å spise og drikke, pusse tennene og bruke tanntråd, eller ved spesielle anledninger. Det er ingen metallbøyler eller strenger som kan irritere munnen eller ødelegges.

 

I motsetning til andre merker er Invisalign-skinnene laget av det patenterte SmartTrack-materialet, som er mer behagelig og gir bedre passform.1 Invisalign-skinnene blir også tilpasset basert på tannkjøttlinjen for komfort og utseende. Med verdens mest avanserte klare reguleringssystem2 har vi forbedret over 17 millioner smil over hele verden, inkludert 4.5 millioner tenåringssmil.3

Er jeg garantert å få rette tenner med Invisalign-behandling?
Hvert smil er unikt, og derfor begynner Invisalign-behandlingen med en konsultasjon. Under konsultasjonen vil Invisalign-tannlegen din hjelpe deg med å fastslå hva Invisalign-behandlingen kan gjøre for smilet ditt. Vi kan ikke garantere et bestemt resultat av behandlingen, men vi oppfordrer deg til å dele målene dine med Invisalign-tannlegen i konsultasjonen.
Hvem er Invisalign-behandling for?
Kan Invisalign-behandling være det rette for meg?
Invisalign-behandling kan være en god løsning for både voksne og unge som er på jakt etter en praktisk talt usynlig måte å gjøre smilet finere på. Våre innovasjoner og teknologiske fremskritt gjør det mulig å fikse nesten alle vanlige, enkle som komplekse, problemer med skjeve tenner og bitt. Takket være en diskré blå prikk på utsiden av skinnene for unge, kan foreldrene være sikre på at deres barn faktisk bruker skinnene.
Hvordan foregår behandlingen?

Invisalign-behandlingen starter med en konsultasjon med en opplært Invisalign-tannlege. Invisalign-tannlegen vil evaluere smilet ditt og deretter lage en presis, pasienttilpasset digital behandlingsplan som viser transformasjonen av smilet ditt trinn for trinn.

Når du har godkjent planen, vil dine unike skinner blir laget. Du vil bruke hvert sett med skinner 20–22 timer i døgnet, og bytte til et nytt sett hver eller annenhver uke, som anvist av Invisalign-tannlegen din. Hvert sett med skinner vil skånsomt og gradvis rette opp tennene dine i henhold til behandlingsplanen, på veien mot ditt vakre nye smil.

Hvordan kommer jeg i gang med Invisalign-behandlingen?

Du kan finne en opplært Invisalign-tannlege i nærheten av deg ved å bruke vår søkemotor.

For å få en best mulig opplevelse bør du ta deg tid til å finne den rette Invisalign-tannlegen for deg – noen som får deg til å føle deg komfortabel og som har erfaring.

Kan jeg gå til en hvilken som helst tannlege eller kjeveortoped for å få Invisalign-behandling?

Mange kjeveortopeder og tannleger er Invisalign-opplærte, men ikke alle. Kjeveortopeder og tannleger som ønsker å tilby Invisalign-behandling, må gjennomgå spesialisert opplæring.

Finn en opplært Invisalign-tannlege i nærheten av deg med vår søkemotor.

 

Hva må jeg opplyse om i konsultasjonen med tannlegen?
Still spørsmål og oppgi all informasjon du måtte ha om din tannhistorikk. 
Hva kan jeg forvente i konsultasjonen?

Under konsultasjonen vil Invisalign-tannlegen din drøfte dine mål om rette tenner med deg, og undersøke smilet ditt for å fastslå dine spesifikke behov. Invisalign-tannlegen kan også komme til å si noe om hvor raskt du kan få ditt nye smil, samt om behandlingskostnadene.

Invisalign-tannlegen din vil mest sannsynlig anbefale tannundersøkelse og tannrens før du går i gang med Invisalign-behandlingen – dette for å sikre at tennene og tannkjøttet er sunne og unngå unødvendige risikoer.

Hvor lenge vil behandlingen vare?
Lengden på behandlingen avhenger av flere faktorer, for eksempel hvor komplekst ditt tilfelle er og hvor ofte du bruker reguleringen. Invisalign-tannlegen din vil fastslå nøyaktig hvor lang tid behandlingen kan ta, basert på dine spesifikke behov. I gjennomsnitt er behandlingstiden 12–18 måneder,4 men du kan gjerne se resultater i løpet av noen uker.
Hvor ofte må jeg skifte Invisalign-skinner?
Invisalign-tannlegen din vil fortelle deg hvor ofte du bør skifte til ny Invisalign-regulering (dette kan variere avhengig av din individuelle behandlingsplan). Mange Invisalign-tannlegerr anbefaler å skifte Invisalign-regulering hver eller annenhver uke.
Hvor mange timer per dag må jeg ha på meg Invisalign-skinnene?
For best resultat bør du bruke Invisalign-skinnene 20–22 timer i døgnet, og bare ta den ut for å spise, drikke, pusse tennene og bruke tanntråd.
Hvor ofte vil jeg ha time hos Invisalign-tannlegen min?
Invisalign-tannlegen din vil sette opp jevnlige timer, vanligvis hver fjerde til sjette uke. Målet med disse besøkene er å sikre at Invisalign-behandlingen går som planlagt.
Invisalign-tannlegen min sa noe om «attachments». Hva er dette, og hvorfor trenger jeg dem for Invisalign-behandlingen min?

Invisalign-behandlingen din kan kreve bruk av SmartForce-attachments. Dette er små tannfargede former som festes til tennene.

Disse formene fungerer som ledepunkter, og gir reguleringen noe å presse forsiktig mot for å bevege tennene med riktig styrke. Det er dette som gjør komplekse tannbevegelser mulig uten bruk av streng. Invisalign-skinnene sitter jevnt og tett rundt formene, så du merker dem knapt.

Ikke alle som bruker Invisalign-regulering, trenger SmartForce-attachments, men hvis du har behov for det, vil Invisalign-tannlegen din feste dem til tennene i begynnelsen av eller under behandlingen, og fjerne dem når det ikke lenger er behov for dem.

Hvor mye koster Invisalign-behandlingen?
Hvor mye koster Invisalign-behandlingen?

Invisalign-tannlegen din vil fastslå behandlingskostnadene basert på hvor komplekst ditt tilfelle er og hvor mange skinner du kan ha behov for.

Kontakt Invisalign lokalt for å få vite mer om hva de har å tilby ved første konsultasjon samt betalingsplaner/finansiering. Invisalign-tannleger kan tilby fleksible betalingsplaner for å gjøre Invisalign-behandlingen økonomisk oppnåelig for deg. Les mer.

Hvorfor kan jeg føle meg trygg på en Invisalign-behandling?
Hvor mange har brukt Invisalign-skinner?
Mer enn 17 millioner mennesker over hele verden, inkludert mer enn 4.5 millioner tenåringer, har brukt Invisalign-skinner for å forbedre smilene sine.3
Hvordan skiller Invisalign-behandling seg fra andre alternativer for tannregulering?

Invisalign-behandlingen er verdens mest avanserte gjennomsiktige skinnesystem,2 understøttet av mer enn to tiår med innovasjon.

I motsetning til streng er Invisalign-skinner avtagbar og praktisk talt usynlig. Det er ingen klosser og bøyler, så du trenger ikke endre måten du pusser tennene og bruker tanntråd på. Dessuten kan du fortsette å spise favorittmaten din.

I tillegg finnes det ikke noen annen gjennomsiktig skinne som er laget av SmartTrack-materiale. Denne avanserte teknologien hjelper deg med å rette på tennene mer forutsigbart,5 og kan hjelpe deg med å få akkurat det smilet du ønsker deg opptil 50 % raskere.6

Les mer om hvordan Invisalign-systemet er annerledes, eller se vår sammenligningstabell for behandling.

Hvor gammelt er selskapet som tilbyr gjennomsiktige Invisalign-skinner?
Align Technology, Inc., selskapet som lager de gjennomsiktige Invisalign-skinnene, ble grunnlagt i 1997.
Hva om jeg har brukt streng eller andre typer tannregulering?
Siden jeg fikk strengen min fjernet, har tennene flyttet på seg. Kan Invisalign-behandling rette dem opp igjen?
Ja, Invisalign-skinner kan behandle nesten alle vanlige, enkle som komplekse, problemer med skjeve tenner. Mange som tidligere brukte streng, velger Invisalign-behandling som en diskré løsningen for å forbedre smilet sitt, når de oppdager at tennene har flyttet på seg etter tidligere regulering.
Jeg har skallfasetter eller kroner. Vil Invisalign-regulering fungere sammen med dem?
Det kommer an på. Snakk med Invisalign-tannlegen din om arbeidet som er gjort på tennene, inkludert skallfasetter og kroner. Tannlegen vil evaluere dine behov.
Jeg har flere broer. Vil Invisalign-skinnene likevel fungere?

Invisalign-skinner er laget for å bevege hver tann individuelt. Da tannbroer forbinder to eller flere tenner, kan det hende at reguleringen ikke blir effektiv.

 

Hvordan vil Invisalign-behandlingen påvirke livet mitt?
Kan andre se at jeg bruker skinner?
Invisalign-skinnene er praktisk talt usynlig. Andre legger kanskje ikke engang merke til at du bruker dem, noe som gjør at Invisalign-behandling passer inn i din livsstil.
Kan jeg ta av skinnene mine når jeg trenger det?
Ja, du kan ta Invisalign-skinnene av for å spise, drikke, pusse tennene og bruke tanntråd. Du kan også ta den av ved spesielle anledninger, f.eks. bryllup eller jobbintervju, eller for å drive med idrett eller spille instrumenter. Bare husk å bruke den 20–22 timer i døgnet for å få best mulig resultat.
Er det noen begrensninger på hva jeg kan spise når jeg er under behandling?
Invisalign-skinner kan tas av, så det er overhodet ingen begrensninger på hva du kan spise (hallo, popcorn!). Med tradisjonell strenger det en lang liste med matvarer du dessverre ikke kan spise, da de kan skade eller sette seg fast i reguleringen din.
Er Invisalign-behandlingen smertefull?

Invisalign-behandlingen beveger tennene dine ved å bruke en skånsom, konstant kraft, men noen føler midlertidig ubehag de første dagene når de bruker et nytt sett med skinner. Vanligvis beskriver folk det som et «press», og det er normalt – det er et tegn på at dine gjennomsiktige Invisalign-skinner fungerer og forvandler smilet ditt.

Kontakt Invisalign-tannlegen din hvis du er bekymret eller opplever et vedvarende ubehag.

Noen ganger når jeg tar ut reguleringen, føles tennene løse. Er dette vanlig?
Ja. Etter hvert som Invisalign-skinnene gradvis beveger tennene til riktig posisjon, tilpasser tannkjøttet seg rundt hver tann når den beveger seg. Snakk med Invisalign-tannlegen hvis du har spørsmål.
Vil Invisalign-behandlingen fortsatt fungere hvis jeg bare bruker skinnene når jeg sover?
Du må ha på deg Invisalign-skinnene 20–22 timer i døgnet for å oppnå ønsket resultat.
Vil bruk av Invisalign-skinner påvirke taleevnen?
Det kan ta et par dager før tungen blir vant til Invisalign-skinnene, og du kan muligens komme til å lespe litt, men dette burde raskt gå over.
Vil røyking misfarge skinnene?
Ja, det er fare for det. Derfor fraråder vi å røyke ved bruk av Invisalign-regulering.
Kan jeg bruke tyggegummi når jeg bruker skinnene?
Nei, tyggegummi vil klistre seg til Invisalign-skinnene. Vi anbefaler at du tar ut skinnene dine før alle måltider og snacks, inkludert tyggegummi.
Kan skinnene gli av når jeg sover?
Det er svært lite sannsynlig at skinnene vil falle ut, enten du sover, snakker, ler osv. Invisalign-skinnene er designet for å sitte godt rundt tennene, så det bør ikke være noen grunn til bekymring.
Jeg dro på tur og glemte å ta med meg skinnene mine. Vil den fortsatt passe i munnen?

Svaret avhenger av hvor lenge du har gått uten å bruke skinnene. Hvis det kun har gått kort tid, bør skinnene fortsatt passe godt, men det kan føles ukomfortabelt. Hvis det har gått lengre tid, snakk med Invisalign-tannlegen din.

 

Hvordan tar jeg vare på skinnene mine?
Hva er den beste måten å rengjøre skinnene på?
Den beste måten å rengjøre skinnene på, er å pusse og skylle de i lunkent vann og bruke Invisalign-rengjøringskrystaller eller spesielle rengjøringstabletter. Det er viktig at du pusser tennene etter hvert måltid før du setter reguleringen inn igjen, for å opprettholde en god munnhygiene.
Kan skinnene bli flekkete hvis jeg har matrester (som blåbær eller pastasaus) i munnen når jeg setter den inn?
Ja. Derfor er det viktig å pusse tennene etter hvert måltid før du setter inn Invisalign-skinnene igjen.
Hva bør jeg gjøre hvis jeg mister eller ødelegger en skinne?
Hvis du mister eller ødelegger en Invisalign-skinne, må du umiddelbart informere Invisalign-tannlegen din. Invisalign-tannlegen vil samarbeide med deg for å sikre at du følger behandlingsplanen, noe som kan innebære bruk av et tidligere skinnesett, neste skinnesett eller bestilling av ny skinner.
Kan jeg bestille nye skinner direkte fra Invisalign-produsenten?
Alle skinner og retainere må bestilles gjennom Invisalign-tannlegen, da de regnes som reseptbelagte. Ta kontakt med Invisalign-tannlegen direkte hvis du har behov for å bestille en erstatning.
Hva skjer når jeg er ferdig med Invisalign-behandlingen?
Må jeg bruke retainer etter behandling for å forhindre at tennene beveger seg igjen?
De fleste Invisalign-tannleger anbefaler at alle som har fullført kjeveortopedisk behandling, det være seg med streng eller Invisalign-behandling, bruker en retainer for å forhindre at tennene gradvis går tilbake til slik de var før. Hvert tilfelle er forskjellig, så spør Invisalign-tannlegen din om du trenger retainere.
Hvilken type retainer bør jeg bruke?

Selv om det finnes mange forskjellige typer retainere, anbefaler vi retainere fra Vivera. Disse retainerne er spesielt laget for bruk etter Invisalign-regulering, og består av et egenutviklet materiale som er 30 % sterkere enn andre ledende klare retainer-materialer.3 Dette hjelper deg med å ta vare på det nye smilet ditt.

Vivera-retainerne vil praktisk talt være usynlige. De er skreddersydd på grunnlag av et avtrykk eller en skanning av tennene dine, med bruk av den samme moderne teknologien som brukes til å lage Invisalign-skinner.

Hvor mye koster Vivera-retainere?

Kontakt Invisalign-tannlegen din for mer informasjon om Vivera-retainere, ettersom prisen kan være basert på individuelle behov. Alle bestillinger av Vivera-retainere vil inkludere et reservesett.

 

Hvordan kan jeg bestille Vivera-retainere?

Du kan bestille Vivera-retainere gjennom Invisalign-tannlegen din.

Hvor lenge må jeg bruke Vivera-retainere?
Invisalign-tannlegen din vil gi deg spesifikke instrukser om hvor ofte du må bruke retainerne. Vanligvis bruker du det første settet hele døgnet, og basert på anbefaling fra Invisalign-tannlegen kan du gradvis bruke dem sjeldnere, til du bare bruker dem om natten.
Har du mistet Vivera-retaineren? Null problem.
Hvis du mister eller ødelegger det siste settet med Vivera-retainere eller rett og slett går tom, er det bare å ta kontakt med Invisalign-tannlegen din. Tannlegen kan hjelpe deg med å kjøpe et nytt sett med Vivera-retainere, slik at du fortsatt kan vise frem smilet ditt!
Loading...