Visit our social media channels

Skip to main content

Vanlige spørsmål

Invisalign, den bortimot usynlige måten du kan rette opp tennene dine på og oppnå smilet du alltid har drømt om. Uansett hva målet med behandlingen er, vil din Invisalign-leverandør alltid gi deg en klart definert behandlingsplan. Ved hjelp av avansert 3D data-bildeteknologi, viser Invisalign din komplette behandlingsplan basert på din Invisalign-leverandørs forordning, fra den opprinnelige til den endelige ønskede stillingen av tennene dine. Deretter skreddersys en rekke klare reguleringsskinner for tennene dine - og kun for din tenner - for å bevege dem litt etter litt. Hver reguleringsskinne brukes i ca. to uker før den erstattes av den neste i serien, og på denne måten bevege seg gradvis mot den projiserte endelige stillingen. Din Invisalign-behandlingstid vil bli bestemt av din Invisalign-leverandør, basert på dine spesifikke behov.

Invisalign-reguleringsskinner er bortimot usynlige. Som regel vil ingen merke at du har på deg disse bortimot usynlige reguleringgsskinnene, noe som gjør Invisalign til en sømløs tilpasning med din livsstil og interaksjoner dag-til-dag med andre.

Invisalign-reguleringsskinner er uttakbare. I motsetning til faste reguleringsskinner i metall, har du fleksibiliteten til å spise og drikke hva du vil under behandling, helt enkelt ved å fjerne reguleringsskinnene. Reguleringsskinnene kan også tas ut for å børstes og bruke tanntråd, som du normalt ville gjort for frisk pust og opprettholdelse av god munnhygiene.

I motsetning til tradisjonelle faste tannreguleringer, finnes det ingen metallbøyler eller -tråder. Dette betyr at i de fleste tilfeller blir det brukt mindre tid ved kontoret til din Invisalign-leverandør for justeringer.

På toppen av det hele, kan Invisalign vise deg dine virtuelle resultater og behandlingsplanen før du begynner behandlingen, slik at du kan se hvordan tennene er forventet å se ut når behandlingen er fullført

Tannleger eller kjeveortopeder har over flere år tidligere med hell brukt uttakbare apparater. Men med anvendelsen av Align Technologys 3D-datateknikk og massetilpasning, kan Invisalign-systemet brukes til å behandle et bredt spekter av pasienter som ønsker rettere tenner.    Den unike ClinCheck®-programvaren gjør det mulig for pasienter å se deres behandlingsplan fra begynnelse til slutt, selv før behandlingsstart.

Align Technology, Inc., selskapet som produserer Invisalign, ble grunnlagt i 1997.

Dr. H.D. Kiesling så for seg i 1945 at moderne teknologi ville en dag gjøre det mulig å bruke en serie tannreguleringer for å produsere den slags bevegelser som kreves for fullstendig kjeveortopedisk behandling. Align Technology har gjort denne visjonen til virkelighet. Ved hjelp av avansert datateknologi, produserer Align Technology Invisalign, en serie med skreddersydde klare reguleringsskinner. Hver reguleringsskinne brukes sekvensielt av pasienten for å produsere gradvise tannbevegelser i både de øvre og nedre tannbuene.

Mer enn 4 millioner pasienter over hele verden har blitt behandlet med Invisalign. Antallet Invisalign-smil vokser daglig.

Invisalign er solgt i over 45 land ved hjelp av en direkte salgsmodell i USA, Canada, Europa, Kina, Japan og Asia-Stillehavsområdet, og distributører i de mindre nye vekstlandene i Europa, Midt-Østen og Afrika (EMEA) og Latin-Amerika. 

Som med all tannregulering, avhenger kostnadene med Invisalign av hvor komplisert reguleringen er og hvor lang behandling som kreves. En generell regel er at prisen er omtrent den samme som tradisjonell, fast regulering. Selv om kun en Invisalign-leverandør kan gi deg en detaljert pris, ligger prisen på behandlingen vanligvis mellom NOK 26 000 til 51 000. Hvis det bare kreves mindre tannbevegelse, kan prisen starte på NOK 21 000.

Gjør en avtale med en Invisalign-leverandør for en første konsultasjon. Finn en Invisalign-leverandør i området ditt i dag.

Invisalign-reguleringsskinner beveger tennene med en passende kontrollert tannbevegelse. I motsetning til tradisjonelle tannreguleringer, kontrollerer ikke Invisalign bare mengden av bevegelse per reguleringsskinne, men også timingen av bevegelsen. Så på hvert trinn kan bare enkelte tenner bevege seg, som i henhold til Invisalign-behandlingsplanen for det aktuelle nivået. Dette resulterer i et effektivt kraftleveringssystem som beveger tennene til den ønskede foreskrevne stillingen.

De nesten usynlige reguleringsskinnene er laget av høygrads medisinsk termoplastisk materiale, unikt utviklet for Invisalign-systemet. Reguleringsskinner er skreddersydd for deg og passer perfekt over tennene.

Invisalign kan brukes med nesten alle behandlingsfilosofier, men likevel er det nødvendig med spesiell opplæring. Alle kjeveortopeder og tannleger som er interessert i behandling av pasienter med Invisalign, må delta på trening for å bli kvalifisert og dyktig i pasienters ulike behandlingskrav før behandlinger vil bli akseptert fra deres kontor. Mer enn 82 000 tannleger og kjeveortopeder verden over er allerede opplært til å behandle pasienter som bruker Invisalign. Finn en Invisalign-leverandør i området ditt.

Med erfaring kan en Invisalign-leverandør bruke Invisalign til å behandle malokklusjon for et flertall av voksne og ungdom som ønsker et bedre smil. For tenåringer, snakk med din Invisalign-leverandør for å se om Invisalign Teen kan være det rette behandlingsalternativet for barnet ditt.

Avtaleintervaller er generelt de samme som med tradisjonell tannregulering, men kan være mye raskere med mindre tid brukt i tannlegens eller kjeveortopedens stol, ettersom det ikke er nødvendig med justeringer av tråder/bøyler. Pasienter besøker vanligvis sin Invisalign-leverandør hver 4. til 6. uke for å sikre at behandlingen går som planlagt, og for å motta sitt neste sett med Invisalign-reguleringsskinner. Men det er opp til din Invisalign-leverandør å sette opp avtaler basert på din behandling.

Den totale behandlingsvarigheten avhenger av behandlingskompleksiteten og er generelt lik tradisjonell tannregulering. Behandlingen varer vanligvis mellom 9 til 18 måneder. Din Invisalign-leverandør kan gi deg mer detaljert informasjon under konsultasjonen.

Noen mennesker kan oppleve forbigående, mindre ubehag i noen dager, i begynnelsen av hver ny behandlingsfase når de setter inn en ny reguleringsskinne. Dette er vanlig og er vanligvis beskrevet som en følelse av trykk. Det er et tegn på at reguleringsskinnene er i virksomhet - beveger tennene dine gradvis, hjelper deg med å oppnå de endelige resultatene. Dette ubehaget forsvinner vanligvis i løpet av noen dager.

En Invisalign-leverandør kan bruke Invisalign til å behandle overbitt hos de aller fleste voksne og ungdom. Snakk med en Invisalign-leverandør for å finne ut om Invisalign passer for deg.

Bare din Invisalign-leverandør kan avgjøre om du er en god kandidat for Invisalign-behandling.

Tannbroer kobler to eller flere tenner sammen, og er derfor betydelig motstandssterke mot tannbevegelse. Din Invisalign-leverandør vil være i stand til å avgjøre om tannbroer vil være en faktor i behandlingen.

Tannkroner er vanligvis ikke en faktor i Invisalign-behandling. Mindre tannfargede kompositter kan imidlertid limes på tennene for å oppnå visse bevegelser, og er mer vanskelig å lime på kronene enn tennene. I disse tilfellene må plasseringen av tannkroner vurderes nøye. En Invisalign-leverandør kan gi ytterligere råd.

Ja. Mellomrom mellom tennene er vanligvis lett å lukke med Invisalign. Snakk med en Invisalign-leverandør for å finne ut om Invisalign passer for deg.

TMJ refererer til det temporomandibulære kjeveleddet. Personer med temporomandibulær dysfunksjon kan ha en rekke problemer med kjeveledd. Noen kan forverres av apparater og behandlinger som Invisalign, mens andre kan forbedres, forbli den samme eller til og med føre til en forverring av tilstanden. For å finne ut om ditt problem med temporomandibulær dysfunksjon vil ha negativ innvirkning på behandling, ta kontakt med en Invisalign-leverandør.

Det er viktig å bruke en reguleringsplate etter enhver kjeveortopedisk behandling, fordi den holder tennene stabile i sine nye stillinger. Hvis du vil at tennene skal forbli i sin ideelle stilling, er det best å ha en reguleringsplate som forordnet av din Invisalign-leverandør. I mange tilfeller vil din siste reguleringsskinne være din midlertidige reguleringsplate, inntil tannreguleringsalternativet er bestemt. Din Invisalign-leverandør kan gi deg råd om tannreguleringsalternativer for lengre tidsperioder.

En rekke Invisalign-pasienter har gjennomgått en tidligere tannreguleringsbehandling, ofte i løpet av sin ungdomstid. Invisalign kan vanligvis korrigere bevegelsene som oppstår etter at tannreguleringen er fjernet, noe som ofte kalles tilbakefall.

Et betydelig stort antall pasienter blir behandlet med en kombinasjon av tannregulering og Invisalign. Rådfør deg med en Invisalign-leverandør for å finne den beste behandlingen for deg.

Nei. I motsetning til tradisjonelle tråder og bøyler, kan du spise hva du vil når du er under behandling, ettersom du tar ut dine reguleringsskinner for å spise og drikke. Således er det ikke nødvendig å begrense forbruk av hvilken som helst favorittmatvare og snacks. Det er også viktig at du pusser tennene og bruker tanntråd etter hvert måltid, samt før du setter inn igjen dine reguleringsskinner for å opprettholde god munnhygiene.

Reguleringsskinnene bør bæres hele tiden under behandling, bortsett fra når du spiser, børster tennene eller bruker tanntråd.

De aller fleste pasienter rapporterer ingen påvirkning av tale. Men som med tradisjonelle kjeveortopediske apparater, er det en førstegangs justeringsperiode forbundet med å ha noe nytt i munnen.

Reguleringsskinner kan tilsmusses eller misfarges ved røyking, og frarådes av denne grunn.

Tyggegummi kan feste seg til reguleringsskinnene, og frarådes av denne grunn. Det anbefales at du fjerner reguleringsskinnene for alle måltider og småspising.

Den beste rengjøringsmåten av reguleringsskinner er å børste og skylle dem i lunkent vann og bruke Invisalign Cleaning Crystals (Rengjøringskrystaller) eller spesielle rensetabletter. Det er viktig at du pusser tennene etter hvert måltid og før du setter inn igjen dine reguleringsskinner for å opprettholde god munnhygiene.

Kan Invisalign virke for deg?

Kan Invisalign virke for deg? Finn ut

Historier om smil

Historier om smil Se videoene